Nourishing Broth av Sally Fallon Morell tar for seg de verdifulle ernæringsmessige fordelene ved hjemmelaget benkraft, og belyser viktigheten av tradisjonelle matlagingsmetoder som våre forfedre benyttet. Boken bygger videre på innsiktene fra Nourishing Traditions, som kritiserer moderne matindustrier for å ha skadeført vår helse og ernæring gjennom overbehandlede matvarer og frykt for animalske fettstoffer. Gjennom et vitenskapelig perspektiv undersøker Nourishing Broth hva som gjør benkraft så spesiell, og forklarer hvilken verdi gelatin og kollagen har for kroppens helse. Benkraften, sammenlignet med kraft laget fra pulver, inneholder en unik sammensetning av aminosyrer, mineraler, og bruskforbindelser som kan bidra til raskere bedring etter sykdom og kirurgiske inngrep, samt lindre smerte og betennelse. Videre kan denne næringen øke energinivåene gjennom bedre fordøyelse, redusere allergier, og hjelpe på veien mot bedring fra sykdommer som Crohns sykdom og spiseforstyrrelser ved å gi en balansert ernæringsplan som demper cravings og gir større sjanser for å lykkes med dietter. Boken omtaler også hvordan benkraft kan bidra til å lindre plager som osteoartritt, osteoporose, psoriasis, infeksjonssykdommer og fordøyelsesforstyrrelser.