Når begynte mennesker å kysse? Hvorfor er kyssing en viktig del av noen kulturer, mens den virker fremmed i andre? Gjør flinke kyssere de beste elskerne? Og er den kostbare lip-plumperen verdt pengene? I boken "The Science of Kissing" tar Sheril Kirshenbaum, en marinbiolog og vitenskapsjournalist, for seg disse spørsmålene og mange fler. Denne boken inneholder alt du alltid har ønsket å vite om kyssing, men som du kanskje ikke har spurt om, ikke har funnet svar på, eller ikke visste at du burde forstå. Kirshenbaum er en seriøs vitenskapskvinne, og innholdet i boken er basert på de nyeste studiene og teoriene innen dette fascinerende emnet. Hun har imidlertid også en engasjerende og lettbeint skrivestil som gjør informasjonen underholdende og humoristisk. Temaene spenner fra hva slags kyssing menn foretrekker sammenlignet med kvinner, til hva dyr kan lære oss om kyss, til om den virkelige kunsten å kysse ble tapt i mørketiden, og hva som egentlig driver oss til å kysse. Med en tverrfaglig tilnærming, trekker hun på klassisk historie samt evolusjonsbiologi for å belyse dette intime og universelle fenomenet.