Gjennom tidene har mange valgt å følge en vegetarisk eller vegansk diett av ulike årsaker, fra etiske prinsip til økonomiske hensyn, samt for å fremme personlig og planetarisk velvære. Nå foreslår eksperter en ny grunn til å gjøre dette: å maksimere smaken – som ofte blir skjult av kjøttbaserte buljonger eller smør og krem. "The Vegetarian Flavor Bible" er en uunnværlig guide til kulinarisk kreativitet, basert på innsikter fra en rekke ledende amerikanske kokker, som representerer anerkjente restauranter som Crossroads og M.A.K.E. i Los Angeles, Candle 79, Dirt Candy og Kajitsu i New York City, Green Zebra i Chicago, Greens og Millennium i San Francisco, Natural Selection og Portobello i Portland, Plum Bistro i Seattle, og Vedge i Philadelphia. Boken fokuserer på plantebaserte helsefôrvarer, inkludert grønnsaker, frukter, korn, belgfrukter, nøtter og frø. Den tilbyr en A-til-Å oversikt over hundrevis av ingredienser, fra avokado til zucchini-blomster, kryssreferert med urter, krydder og andre smakstilsetninger som passer best.