I "MOST DELICIOUS POISON" tar en evolusjonsbiolog oss med på en fascinerende reise gjennom naturens toksiner og vår tiltrekning til dem. Boken beskriver hvordan dødelige hemmeligheter skjuler seg i krydderhyllene våre, medisinskapene, hagen vår og hemmelige lagre. Dette er en dypdykk inn i de merkelige kjemikaliene som finnes i enkle ting som kaffe,bønner, rød pepper, valmuefrø, muggsporer, revebjelleblader, magiske sopper, marihuana-knopper og eplefrø. Disse stoffene er essensielle i hverdagen vår: vi bruker koffein for å starte dagen, capsaicin for å pirre smaksløkene, opioider for å komme oss etter kirurgiske inngrep, penicillin for å bekjempe infeksjoner, digoxin for å hele hjertene våre, psilocybin for å utforske sinnet, CBD for å roe nervene, og til og med cyanid for mer dødelige formål. Men hva er opprinnelsen til disse kjemikaliene og de plantene og soppene som produserer dem? Hvordan har vi lært å bruke og til og med misbruke dem? Basert på banebrytende forskning innen evolusjon, kjemi og nevrovitenskap, avdekker "MOST DELICIOUS POISON" opprinnelsen til disse forbindelsene og vår komplekse relasjon til dem.