Most Delicious Poison: The Story of Nature's Toxins--From Spices to Vices
Produktbeskrivelse
I denne fengslende boken tar evolusjonsbiolog Amy Stewart oss med på en reise inn i naturens giftige rike, der hun avdekker hvorfor vi tiltrekkes av og blir avhengige av disse farlige stoffene. I vår hverdag skjuler det seg dødelige hemmeligheter i krydderhyllene våre, medisinskapene, bakgårdene våre og våre private beholdninger. Når vi graver dypere inn i en kaffebønne, et chilipulver, et valmuefrø, en muggspore, et revebjelleblad, en kapsel av magiske sopper, en marihuana-blomst, eller et eplefrø, oppdager vi en rekke merkelige kjemikalier. Vi bruker disse stoffene på forskjellige måter: for å vekke oss om morgenen (koffein), for å gi smaksopplevelser (kapsaisin), for å komme oss etter kirurgiske inngrep (opioider), for å kurere infeksjoner (penicillin), for å hele hjertet vårt (digoksin), for å påvirke sinnet vårt (psilocybin), for å berolige nervene våre (CBD), og til og med for å ta livet av fiender (cyanid). Men hva er egentlig opprinnelsen til disse kjemikaliene? Og hvordan kom det seg at vi begynte å bruke og misbruke dem? Basert på banebrytende vitenskap innen evolusjon, kjemi, og nevrovitenskap, avslører 'Most Delicious Poison' de fascinerende historiene bak naturens merkelige og ofte livsfarlige gaver.