For alle som gleder seg til å utforske den unike matkulturen og kjøkkenet i Malaysia og Singapore, er denne boken en ideell inngang. Den gir en grundig innføring i de viktigste spesialitetene fra hver region, med tilhørende historikk og betydning for lokalbefolkningen. Boken lærer deg om rettene du finner på de regionale menyene, hvordan du bestiller og spiser dem, samt nødvendige ord og setninger for å navigere deg gjennom matlandskapet. Den omfattende delen om etikette dekker alt du trenger å vite om lokale skikker, slik at du aldri trenger å føle deg usikker eller rar. Fra hvordan du sitter overfor vertene dine (tips: ikke kryss beina), til når og hvordan du skal spise med hendene. Simon Richmond, som tidligere har skrevet reiseguidene til Malaysia og Singapore for Lonely Planet, gir her et innblikk i landets beste nabolag og nyeste trender. En egen seksjon fokuserer på hawker- og gatekjøkken, slik at du vet hva du bør prøve og kan oppleve denne livlige og spennende siden av lokal livsstil.