I den ikoniske romanen av John Kennedy Toole, "A Confederacy of Dunces", er Ignatius J. Reilly aldri kort for meninger om mat og befinner seg alltid på jakt etter sitt neste måltid. Med humoristiske kommentarer som "hermetikk er en perversjon" og avbrekk fra sine litterære ambisjoner med "en av og til ostedipp", navigerer denne matelskeren, med sin forkjærlighet for Lucky Dogs, café au lait og vin-kaker, gjennom New Orleans på 1960-tallet, med fokus på kulinariske opplevelser. For romanens millioner av fans tilbyr Cynthia LeJeune Nobles med "A Confederacy of Dunces Cookbook" oppskrifter inspirert av den herlige, hverdagslige og alltid deilige maten som Ignatius og hans venner nyter. Gjennom et informativt narrativ og nærmere 200 oppskrifter utforsker Nobles skjæringspunktet mellom mat, historie og kultur som finnes i den Pulitzerpris-vinnende romanen, og åpner opp for en ny vei inn i New Orleanss rike kulinariske tradisjoner. Retter inspirert av Ignatius sine favoritter – makroner og "lekre" biffer – samt oppskrifter basert på birollefigurer som Offiser Mancusos svinekjøtt og bønner, tar leseren med på en gastronomisk reise gjennom en av Amerikas mest elskede byer.