Mat fungerer som en portal til Armenias rike fortid og nåtidskultur. Denne kulinariske reisen gjennom landet kalt Hayastan presenterer den fascinerende historien, forunderlige legendene, og faktabaserte fortellinger om armensk kjøkken. Forfatterne Irina Petrosian og David Underwood tar leserne med på en minneverdig tur til Armenia, med utgangspunkt i kjøkkenet. Hvilken gammel armensk fabel advarte mot genmodifisert mat? Hvilken lite kjent armensk frukt kan ha vært til hjelp for Noah om bord på arken? Hva inneholdt dietten til David av Sassoun, den legendariske armenske Hercules? Hvilken innflytelse hadde Sovjetunionen på Armenias matskikker? Hvilke rare og eksotiske frukter og urter finnes i Armenias markeder? Hvorfor besøker armenere kirkegårder for å 'mate' de døde? Hvilken rolle spilte kaffe i armenske ekteskapsritualer? Hvis du er nysgjerrig på en av verdens eldste kulturer, eller vurderer en reise til Armenia, må du ikke gå glipp av sjansen til å lese denne fascinerende boken.