«The Home Brewer's Recipe Database, 3rd Edition» er ikke bare en oppskriftsbok, men en omfattende database av ingrediensinformasjon som er designet for å hjelpe hjemmebryggere og håndverksbryggere med å skape sine egne unike øloppskrifter. Denne boken er spesielt nyttig for de som ønsker å reprodusere kommersielle øltyper, hvorav mange ikke lenger er i produksjon. Boken inneholder detaljerte instruksjoner om hvordan man kan omsette informasjonen om ingredienser til tilpassede oppskrifter, skreddersydd til bryggerens egne utstyr og teknikker. I tillegg gir den veiledning og inspirasjon til bryggere som er nysgjerrige på å eksperimentere med forskjellige ingredienser, og gir interessante innblikk i hvordan profesjonelle bryggere har brukt disse ingrediensene i sine produksjoner. Den tredje utgaven inkluderer data for enda flere øltyper og bryggerier, og introduserer en ny kategori for historiske øl. Til slutt er denne boken også av interesse for den kresne ølentusiasten som ønsker å lære mer om hva som faktisk går inn i deres favorittdrikk.