I boken 'Joon' tar mesterkokk Najmieh Batmanglij leseren med på en kulinarisk reise gjennom en av verdens eldste og mest innflytelsesrike mattradisjoner. Med et fokus på å tilpasse de unike smakene fra persisk kjøkken til våre travle liv, presenterer hun 75 av sine favorittoppskrifter, alle forenklet for enkel tilberedning hjemme. Najmiehs innflytelse på matlaging har vært tydelig i over 30 år, med mange tilhengere som har skapt magiske måltider fra hennes tidligere verk, 'Food of Life'. Hver oppskrift i 'Joon', komplett med et fotografi av den ferdige retten, stammer fra Najmiehs eget kjøkken, og inkluderer ikke bare klassiske persiske retter, men også nye favoritter som quinoa og grønnkål tilberedt på persisk vis. Leseren vil oppdage en rekke smakfulle tilbehør, fra avkjølende yoghurtsalater og velsmakende dipper til mer mættende fat med korn, bønner og friske urter. I tillegg presenteres smakfulle 'kukus', som er omlettstilte retter fylt med grønnsaker og urter, samt krydret fisk som vil bringe den ekte smaken av Persia inn i ditt kjøkken.