I "Death by Comfort" utforsker forfatterne hvordan menneskets genetiske sammensetning har vært uendret i over 45 000 år, til tross for de enorme endringene i våre livsvilkår. Gjennom påviste historiske og biologiske perspektiver belyser de hvordan Homo sapiens har overlevd og blomstret gjennom jakt, variert kosthold fra naturen, og aktive livsstiler som er avgjørende for vår kropp og hjernes optimal funksjon. I dag tilbringer de fleste av oss lange timer sittende, og mer enn 50 % av kostholdet vårt består av ultrabehandlede matvarer, som undergraver hjernens belønningssystemer, samtidig som de bidrar til fedme og helseproblemer. Forfedrene våre responderte på temperaturforandringer ved å aktivere essensielle stressresponsgener, noe som gjorde oss mer motstandsdyktige. Nå, i våre tempererte omgivelser, har vi blitt sårbare. Mens vi tidligere levde i små, nære samfunn hvor alle hadde en rolle, er vi nå digitalt sammenkoblet, men fysisk frakoblet. Denne moderne livsstilen har gjort dagens mennesker til den mest overvektige, deprimerte, medisinerte og avhengige voksne generasjonen i historien.