Korn og spesielt malt spiller en avgjørende rolle i ølbrygging, ofte overskygget av humle i bevisstheten til håndverksøl-entusiaster. Uten bygg, ingen øl. Malt bestemmer farge, smak, fylde og alkoholinnholdet i ølet, og har vært dyrket siden landbrukets spede begynnelse. I denne boken forklarer John Mallett hvorfor han mener at en bok om malt er nødvendig. Han tar leseren med på en reise gjennom en kort historie om malting, fra de tidligste skriftlige kildene om 'bappir' til middelalderen og den tidlige moderne perioden. Mallett belyser de store endringene som følge av den industrielle revolusjon, og hvordan utviklingen innen maltingsteknologi har vært sammenvevd med politikk og beskatning; dette har i økende grad påvirket maltproduksjon og brygging. Selvfølgelig ville ingen bok om malt vært fullstendig uten en nærmere titt på prosessene bak malting og hvordan forskjellige malttyper fremstilles. Mallett formidler på en klar måte grunnleggende prinsipper som maltkjemi, Maillard-reaksjoner og diastatisk kraft – enzymene, stivelsene, sukkerne og glukanene som er avgjørende for ølbrygging.