Denne boken tar for seg hvordan en bærekraftig gastronomi kan være en drivkraft for positiv utvikling og bidra til jordens fremtid. Svensk landbruk, matforvaltning, dagligvarehandel og restaurantnæring har raskt tilpasset seg de stadig mer påtrengende miljø- og klimautfordringene. Hovedforfatteren, kulturjournalisten Karsten Thurfjell, sammen med den prisvinnende designeren Dick Norberg, har sammenlaget en omfattende fremstilling som bygger på konseptet 'Det Svenska Måltidsundret'. Dette viser den bemerkelsesverdige reisen fra å være en gastronomisk utfordring til å bli anerkjent på verdensscenen. Boken, som strekker seg over 224 sider, er ikke bare tilgjengelig på svensk, men også oversatt til engelsk, arabisk og kinesisk. Den er spesielt relevant for alle som har interesse for mat og måltider, men fungerer også som et nyttig pedagogisk verktøy for ansatte i firmaer, offentlige etater og organisasjoner som arbeider med å formidle Norges image i et globalt perspektiv.