"The Food Revolution" er en banebrytende bok som tar for seg de viktige fordelene ved et plantebasert kosthold. I boken argumenterer forfatteren John Robbins for at vårt kosthold i stor grad påvirker både vår egen helse og miljøet rundt oss. Boken, som har solgt over én million eksemplarer, er et nødvendig lesningsmateriale for alle som ønsker å ta ansvarlige valg når det kommer til mat. Robbins, som også er kjent for sitt engasjement mot dyreplageri og for bærekraftig matpolitikk, utfordrer leserne til å reflektere over hvordan matvanene våre kan ha negative konsekvenser for både oss selv og planeten. Ved å introdusere leseren for sammenhenger mellom kosthold, fysisk helse og samfunnsmessige forhold, skapte han et tidlig vekkesignal da han første gang publiserte sine tanker i 1987. Ord fra Neal Barnard, MD, president i Physicians Committee for Responsible Medicine, oppsummerer kraften i denne boken: "Hvis alle pasientene i hver leges kontor leste denne boken, ville det revolusjonere helsen i Amerika." "The Food Revolution" har blitt en bestselger innen kategoriene landbruk og matpolitikk, vegetabilske kosthold, spesialdietter, vegansk og vegetarisk kost, sunn livsstil, personlig helse, samt dietter og vekttap. Boken utstyrer leserne med nødvendig kunnskap for å ta bevisste matvalg som er bra for både helse og miljø.