I "La vida d'un ignorant" tar Joan Turull oss med på en reise gjennom sitt liv og karriere som en av de mest respekterte konditorene i Barcelona. Født i 1945, hadde Turull drømmer om å bli fotballspiller eller antikvitetshandler, men livet tok ham i en annen retning. Hjemme i Terrassa, hvor foreldrene hans drev et bakeri, oppdaget han tidlig sin lidenskap for bakervarer. Den fristende duften av nybakt brød, mel, sukker, egg og sjokolade overgikk alle andre ambisjoner han måtte ha hatt. Gjennom årene har Turull bygd opp sitt navn i konditorverdenen og skapt en velstående familie. Som president for Konditorforeningen i Barcelona har han vært en pådriver for betydningsfulle prosjekter som opprettelsen av Sjokolade-museet og moderniseringen av Konditorskolen, samt etableringen av et hjem for studentene. Hans utallige arbeidstimer, innovative tilnærming og konstante søken etter kvalitetsprodukter har gjort ham til en uunnværlig figur i bransjen. Til tross for sitt travle liv har Turull alltid hatt tid til å slappe av, om enn bare på mandager i sitt kjære tilfluktssted i Penedès. Han har også videreført sin utrettelige lidenskap for konditorfaget til sine to sønner og barnebarn, som en dag vil overta stafettpinnen.