Oppdag ferdighetene som gjorde at våre forfedre kunne overleve i tøffe tider. Da panikkhandelen, tomme hyller og strenge rasjoner rammet i mars 2020, var ikke dette en utfordring for Kate Downham og hennes familie. Med sin kunnskap kunne hun holde familien mettet uten å være avhengig av supermarkedet. I denne boken får du muligheten til å lære de samme verdiene. Bli kjent med tradisjonelle metoder for å konservere svinekjøtt uten elektrisitet. Lær å lage din egen ost, smør og andre melkeprodukter. Oppdag oppskrifter for surdeigsbrød som bare krever 5 minutters aktiv tid. Bevar frukt og grønnsaker på en rekke måter - fra pålitelige fermenteringsmetoder til syltetøy, chutneyer, sylteagurk og vannbad-konservering. Jobb med én ferdighet av gangen, samtidig som du finner inspirasjon i sesongbaserte oppskrifter som er tilpasset et hverdagsliv på gården. Disse oppskriftene er testet i ulike kjøkken og fungerer like godt på vedfyrte komfyrer som på konvensjonelle elektriske og gasskomfyrer. Oppdag et mangfold av variasjoner som passer for alle.