Vi kjenner alle til kunsten å kombinere vin med mat, men neste store trend er matparing med te. Fra å nyte te med enkle måltider hjemme til flerretters middagspairinger på Michelin-stjernede restauranter, ledet av en ny type ekspert innen mat og drikke - Te Sommelier. Denne boken gir en innføring i kunsten og vitenskapen bak å kombinere te med mat for å skape en synergisk opplevelse av smaker. Den dekker alt fra valg av te, brygging og servering til de ulike tevariantene verden over, som Høyfjells Oolong, Pu-erh og Darjeeling. Hovedfokuset ligger på hvordan te kan kombineres med både asiatisk og vestlig mat. Det kan være vanskelig å forestille seg, men te kan faktisk være en bedre følgesvenn til ost enn vin. Boken undersøker ulike matkulturer og spesifikke retter, og anbefaler teer som vil heve spiseopplevelsen. Med over 500 illustrerende bilder vil "Te Sommelier" appellere ikke bare til teentusiaster, men til alle matelskere der ute.