Mat på Metochi av Kari Grødum, Eva Maagerø, Birte Simonsen, Kari Wigstøl
Produktbeskrivelse
Boken "Mat på Metochi" er ikke bare en kulinarisk opplevelse, men også en reise i minner og følelser knyttet til et unikt klosteropphold i Hellas. For mange lesere vil denne boken vekke nostalgiske følelser fra en uke tilbrakt ved Limonosklosteret på Lesbos. Siden 1993 har Universitetet i Agder samarbeidet med klosteret for å utvikle studiestedet Metochi, hvor tusenvis av kursdeltakere har fått inspirasjon, nye vennskap og et dypere kjennskap til gresk kultur. I tillegg til faglige utbytter, har deltakerne tatt med seg en rekke minnerike smaksopplevelser fra en spennende fusjon av østlige og vestlige retter, laget med ferske råvarer fra nærområdet. Boken byder også på fascinerende kulturhistorie om Metochi og Limonos, og gir leserne mulighet til å kose seg med interessante fortellinger samtidig som de eksperimenterer på kjøkkenet.