I "Hungry Planet" tar den kreative duoen bak bestsellerne "Material World", "Women in the Material World" og "MAN EATING BUGS" leseren med på en visuell reise rundt om i verden. Boken presenterer en fotografisk studie av familier fra ulike kulturer, hvor vi får et unikt innblikk i hva mennesker faktisk spiser i løpet av en uke. Fra Soumana Natomo og hans familie som nyter en felles middag med hirsegrøt og tamarindjuice ved bredden av Niger-elven i Mali, til Ronayne-Caven-familien i USA som har corndogs med salat på menyen - boken avslører hvordan den tidløse tradisjonen med familiemåltider er underlagt dramatisk endring. Den økte velstanden i verden, handelsforbindelser og omfattende matkonserner påvirker kostholdet vårt på mange måter. Hver familiebeskrivelse i "Hungry Planet" gir en detaljert oversikt over matvanene, noe som gjør at leseren kan reflektere over mangfoldet og likhetene i menneskelige kosthold globalt. Denne boken har fått flere priser, inkludert James Beard Cookbook of the Year i 2006 og Harry Chapin Media Award i 2005, og står som et gripende vitnesbyrd om matens rolle i dagliglivet.