Denne kokeboken gjør det mulig for deg å redde verden fra ditt eget kjøkken. Matlaging og konsum har en av de største påvirkningene på miljøet og planetens klima, noe som presenterer en av menneskehetens største utfordringer. Vi står overfor et dilemma: hvordan kan vi redusere det miljømessige fotavtrykket samtidig som vi må sikre at befolkningen i verden får sunne måltider laget av planetens begrensede ressurser? Svaret er ikke alltid enkelt eller entydig, og forskere over hele verden jobber med disse komplekse problemstillingene. Det er imidlertid en stadig voksende enighet om at folk kan oppnå mye i sine egne kjøkken – her er individets endringsreise en nødvendighet. Kokeboken inneholder over 70 oppskrifter på måltider som både er sunne og bærekraftige. Å forberede og nyte mat kan være en stor glede, spesielt når du vet hva du kan spise med god samvittighet. Oppskriftene er hovedsakelig inspirert av nordisk kjøkken, men de har også en sterk middelhavspreg og inneholder flere unike ingredienser.