Chewing the Fat: An Oral History of Italian Foodways from Fascism to Dolce Vita
Produktbeskrivelse
Italia opplever en bølge av gastronomisk nostalgi, en lengsel etter å gjenskape og gjenoppleve de deilige, rustikke måltidene fra fortiden, med overfylte beger av vin og sausfyllte pastaretter. Det er et ønske om å vende tilbake til den enkle overfloden av Italias fortid. Men, var det virkelig en strålende fortid av italiensk festmat? For de fleste var slik festmat kun forbeholdt samfunnets elite. Når det kommer til tradisjonelle rustikke retter, bærer de lite til ingen likhet med det som i dag regnes som tradisjonell italiensk mat – selv i Italia. For å skille mellom folklore og fakelore, og avdekke den fascinerende, men lite feirede historien om italienske mattradisjoner, har matkulturhistorikeren Karima Moyer-Nocchi intervjuet italienske kvinner i 90-årene fra ulike samfunnslag, fra kullprodusenter til grevinner. Hennes reiser strakte seg fra de dypeste nordområder til de lenger syd, inkludert Italias tidligere kolonier. Alle intervjuobjektene hadde levd gjennom de utfordrende årene kjent som Ventennio fascista, den 20 år lange perioden med fascisme i Italia.