Å lage en restaurantguide til Tokyo kan virke som en umulig oppgave. Tokyo er ikke bare kjent som verdens fremste matby, men det er også den største. Med over 150 000 spisesteder, er det vanskelig å sammenligne med New Yorks 100 000 restauranter, som nesten føles som en liten by i kontrast. Tokyo er hjemmet til de beste råvarene, de mest talentfulle kokkene og flere Michelin-stjerner enn noe annet sted i verden. Men denne boken handler ikke bare om Michelin-stjerner. Den tar oss inn i Japans rike kulturarv, hvor zen-buddhismen har spilt en avgjørende rolle. Her finner vi begrepet «shokunin», som refererer til håndverkere som dedikerer seg helhjertet til sitt utdannede fag, streber etter fullkommenhet og ser på sitt daglige arbeid som en form for mindfulness. Dette gjelder ikke bare de anerkjente sushi- og kaiseki-kokkene, men også de som serverer kaffen din, lager favorittdrinken din, griller yakinikuspydet ditt eller selger deg en ny kokkekniv. Tokyo, som var vertsby for Sommer-OL og Paralympics i 2020, er utvilsomt en by hvor ekstrem omsorg og ekspertise kombineres i hver rett som serveres.