Michel Roux: A Life In The Kitchen av Michel Roux Jr.
Produktbeskrivelse
Boken 'Michel Roux: A Life In The Kitchen' gir en fascinerende innsikt i livet til en av Storbritannias mest kjente kokker. Roux-familien er ansett som en av de mest innflytelsesrike familiene innen matkultur i Storbritannia. Gjennom sine restauranter som Le Gavroche, Waterside Inn og Brasserie Roux, samt cateringtjenester, har de utdannet mange av landets fremste kokker. Albert og Michel Sr. introduserte fransk høyhusholdning til Storbritannia på 1960-tallet, hvor mye av råvarene ble fraktet fra Frankrike av Michels mor i familiens bil, to ganger i uken. Michel vokste opp i et miljø preget av respekt for kvalitetsmat og råvarer, hvor det aldri var godt nok å akseptere det nest beste. Han deler minner fra sine barndomsutflykter med familien som handlet om å lete etter ville råvarer. Boken tar leseren med på en reise gjennom Michels liv, fra han forlot skolen som 16-åring for å starte sin første lærlingperiode hos Maitre Patissier Hellegourarche i Paris, til hans tid hos Alain Chapel i Mionnay, og videre til militærtjenesten ved Elysee-palasset, der han lagde mat for presidentene Giscard d'Estaing og François Mitterrand.