I "The Intermittent Fasting Revolution" dykker nevrovitenskapsmann Mark P. Mattson ned i vitenskapen og historien bak intermitterende faste, og avdekker de omfattende mentale og fysiske fordelene ved denne tidstestede spiseformen. Mange av oss følger en tradisjon der vi spiser tre måltider om dagen, ofte supplert med snacks, fordi vi tror dette er den normale og sunne måten å spise på. Men når vi ser på spisevanene til våre forfedre, blir det tydelig at intermitterende faste er det naturlige alternativet, mens hyppige måltider er et nyere fenomen. I boken viser Mattson at perioder med lite eller ingen inntak av mat ikke bare er normale, men også gunstige for oss. Han beskriver spesifikke fordeler ved intermitterende faste, som å: • Forbedre vår evne til å håndtere stress ved å gjøre cellene våre mer motstandsdyktige • Øke både mental og fysisk ytelse • Bremse aldring og redusere risikoen for sykdommer som fedme, Alzheimers og diabetes. Mattson, hvis banebrytende forskning har avdekket hvordan hjernen reagerer på faste, gir leserne innsikt i hvordan man kan bruke denne modellen for å forbedre helsen og velvære.