Birch 5000 MCD brødkniv fra Miyabi er en 23 cm lang kniv utformet for å skjære gjennom brød uten å klemme det sammen. Den tannede eggen gjør det enkelt å kutte gjennom harde skorper samtidig som brødets struktur bevares. Kniven egner seg også godt til andre råvarer med hard overflate, som ananas eller melon, der en ekstra skarp og kraftfull egg er nødvendig. Bladet har en kjerne i MC63 Micro Carbide pulverstål, et raffinert SG2-stål som er CRYODUR® isherdet til en hardhet på ca. 63 HRC. Rundt kjernen ligger 100 lag rustfritt stål i et floristisk damaskmønster som gir kniven en særegen estetikk og høy styrke. Eggen er slipt etter Honbazuke-metoden og har en vinkel på rundt 19 grader. Den holdbare og sylskarpe eggen gjør at brødkniven holder skarpheten lenger enn ikke-tannede kniver, og krever mindre vedlikehold. Skulle den bli sløv, anbefales det å levere kniven til profesjonell sliping. Håndtaket er laget av masurbjørk fra finske Lappland, formet i tradisjonell japansk D-profil. Det gir godt grep og balanse under bruk. Kniven er produsert i Seki, Japan, og leveres med livstidsgaranti mot material- og produksjonsfeil.