«Italian Cook Book» av Pellegrino Artusi er en omfattende samling av italienske oppskrifter, først publisert i 1891. Denne utgaven ble redigert og oversatt av den New York-baserte akademikeren Olga Ragusa i 1945. Boken inneholder nærmere 400 oppskrifter som fremhever kunsten i tradisjonell italiensk matlagning, spesielt i en tid hvor det franske kjøkkenet lenge hadde dominert de gastronomiske scenene. Pellegrino Artusi, som levde fra 1820 til 1911, var en uventet forkjemper for italiensk mat, ettersom han verken var en profesjonell kokk eller en formell kulinarisk akademiker. Født i Forlimpopoli av en velstående handelsfamilie, tok han tidlig over familiens virksomhet. Livet hans, og ikke minst familiens, ble brutalt forstyrret i 1851 da den kriminelle Stefano Pelloni ankom byen. Pelloni og gjengen hans ødela en teaterforestilling og holdt alle de velstående familiene i byen som gisler mens de ranet og plyndret. En av Artusis søstre ble angrepet under dette overfallet, og den påfølgende sjokksituasjonen førte til at hun måtte legges inn på asyl. Boken er ikke bare en praktisk oppskriftsbok, men også en historisk dokumentasjon av en periode i italiensk kultur, hvor Artusis arbeid bidro til en renessanse av italiensk matlagning.