I "Modern Classic Cocktails" tar Robert Simonson leserne med på en reise gjennom de mest fascinerende cocktailoppskriftene fra de siste tre tiårene. Boken inneholder over 60 oppskrifter som er hentet fra den moderne cocktailbevegelsen, som har blomstret opp siden 1990-tallet. Simonson, som er en to ganger nominert til James Beard Award og skriver for New York Times om cocktailer og brennevin, gir ikke bare oppskrifter, men også engasjerende historier fra cocktailkulturens gjenoppblomstring. Denne perioden har vært preget av en bemerkelsesverdig innovasjon, der det har blitt utviklet flere nye og smakfulle drinker i løpet av de siste tretti årene enn i noen annen periode siden den første gullalderen for cocktailer, som beskriver fremveksten av kjente klassikere som Martini, Manhattan, Daiquiri og Tom Collins. Akkurat som den første storhetstiden for bartending resulterte i en rekke tidløse oppskrifter før forbudet, har den utrolige talent-eksplosjonen av det siste tiåret og en halvdel frembrakt en rekke nye drinker som har blitt populære blant både bartendere og kjennere. Boken omtaler en rekke moderne klassikere som Espresso Martini, White Negroni, Death Flip, Old Cuban, Paper Plane og Siesta, og gir leserne muligheten til å nyte disse bemerkelsesverdige kreasjonene hjemme.