Modernist Cuisine:The Art and Science of Cooking av Nathan Myhrvold, Chris Young, Maxime Bilet
Produktbeskrivelse
Kokken kunstarten er i en revolusjonerende utvikling. På samme måte som franske impressionister rystet opp gamle tradisjoner, har MODERNIST CUISINE de siste årene sprengt grensene for kulinarisk kunst. I en innovativ tilnærming har banebrytende kokker fra verdenskjente restauranter som ElBulli, The Fat Duck, Alinea og wd50 begynt å integrere en dypere forståelse av vitenskap og teknologi i sitt kulinariske håndverk. Nathan Myhrvold og hans team på 20 personer ved The Cooking Lab har oppnådd fantastiske nye smaker og teksturer ved hjelp av verktøy som vannbad, homogenisatorer og sentrifuger, samt ingredienser som hydrokolloider, emulgatorer og enzymer. Teamet har skapt en rekke referanseverk som avslører vitenskapsinspirerte teknikker for tilberedning og fotografering av mat, og som spenner fra det overjordiske til det sublime. Moderne Kjøkken: Kunst og Vitenskap i Matlaging, Moderne Kjøkken Hjemme, og Fotografien av Moderne Kjøkken er verk som er bestemt til å revolusjonere matlaging.