Kapitalismen driver vårt globale matsystem, og forståelse av dette er avgjørende for alle som ønsker å utrydde sult og spise god, ren og sunn mat. I sin nyeste bok, "A Foodie's Guide to Capitalism", undersøker Eric Holt-Gimenez de sosiale, miljømessige og økonomiske krisene knyttet til den kapitalistiske matproduksjonen. Gjennom en kombinasjon av klassiske og moderne analyser, gir boken leseren innsikt i historien til vårt matsystem og grunnleggende prinsipper om kapitalisme. Med klar og tilgjengelig prosa forklarer Holt-Gimenez de politiske og økonomiske årsakene til at milliarder lider av sult til tross for overflod av mat, hvorfor fedme har blitt en global epidemi, og hvordan faktorer som jordreform, global oppvarming og miljøforurensning intensiveres. Forfatteren deler emblematiske historier og kritikker av både historiske og nåværende kamper for å endre matsystemet, fra ideen om å "stemme med gaffelen" til okkupasjon av jord. Leserne får også innsikt i potensialet og utfordringene som preger dagens matsystem.