De bratte, frodige ris terrassene, eldgamle regnskoger og ildsprutende vulkaner utgjør landskapet i verdens største øygruppe. Indonesia er et reisendes paradis, med en matkultur som er like levende og spennende som den naturskjønne omgivelsen. Dette er de opprinnelige krydderøyene, hvor den fruktbare vulkanske jorden dyrker ingredienser som en gang endret smaken av mat over hele verden. På dagens travle gater serveres chili-krydret sambal sammen med rike nudelsupper, mens saltet peanøttsaus gir en sødme til chargrillede sate-spyd. I hjemmene deles elegante festmåltider bestående av kremete kokosnøttcurryer, wokretter og krydret ris, parfymerte med ingefær, tamarind, sitrongress og lime. Luften er fylt med duften av chili, brent sukker, sitrus og krydder. Eleanor Ford maler et personlig og intimt bilde av et land og dets mat, der oppskriftene er eksotiske, men likevel oppnåelige, og maten fremheves av strålende fotografering.