Istanbul Cult Recipes tar deg med på en reise gjennom en eldgammel og fascinerende by ved å utforske dens rikholdige kjøkken. Denne omfattende kulinariske kulturen har røtter som strekker seg over flere århundrer og er påvirket av tradisjoner fra Europa, Midtøsten, Sentral-Asia og Middelhavet. I Istanbul kan man merke byens langvarige kjærlighet til mat, som gjenspeiles i de mange delikatessene som tilbys døgnet rundt. Byens gater er fylt med restauranter, kafeer og gatekjøkken som alle serverer sine egne varianter av elskede retter fra hele Tyrkia, inkludert uimotståelig gatekjøkken, elegant restaurantmat og friske, sunne retter som lages i hjemmene over hele landet. Oppskriftene i boken speiler dette mangfoldet. Nyt livlige tyrkiske frokoster, la deg friste av småretter (meze), lær deg å lage brød og kebab som selges fra byens matvogner, og mestre kunsten å lage søtsaker som baklava, helva, og selvfølgelig den deilige tyrkiske lokum. Boken inneholder også kart som fremhever noen av forfatterens favorittsteder for gastronomiske opplevelser.