Boken "Rumi: Food of Middle Eastern Appearance" utfordrer fordommer og frykt knyttet til uttrykket 'av mellomøstlig utseende'. Kokken Joseph Abboud tar oss med på en kulinarisk reise med mat som stammer fra stolte tradisjoner, preget av libanesiske, persiske og tyrkiske innflytelser. Denne kokeboken er en hyllest til Rumi, en 1200-talls poet, og gjenkjenner matkulturen til en elsket restaurant i Brunswick, Melbourne. Maten som presenteres i boken, er laget med en egalitær tilnærming, hvor alle ingredienser – fra salater til fisk, grønnsaker, smakfulle kjøttretter og den velkjente toum – har sin plass rundt bordet hos Joe. Her er ingen hierarkisk rangering; alt er tilberedt med omsorg og sjel. Kokken tar oss med på en smaksreise med klassiske retter som de tre-ost Sigaras, de populære Rumi kjøttbollene og den berømte lammeryggen. For de som har besøkt restauranten, er det en påminnelse om de kjente smakene, mens nye lesere vil få muligheten til å oppdage en verden av gode måltider. Boken inneholder også spennende oppskrifter som Fattoush for Alle Sesonger, en 'inauthentisk' Brokkoli Tabbouleh, Joe's mors Aubergine M'Nazleh og den kjente Vaktelen som Anthony Bourdain smakte. "Rumi: Food of Middle Eastern Appearance" inviterer leserne til å utforske en variert matkultur som setter fokus på smak, kvalitet, og kjærligheten til matlaging.