Mycelium Running er en omfattende veiledning for mykologisk redning av planeten. Ja, det stemmer: Å dyrke flere sopper kan være det beste vi kan gjøre for å redde miljøet. I denne banebrytende teksten av sopp-ekspert Paul Stamets vil du finne ut hvordan. Den grunnleggende vitenskapen er som følger: Mikroskopiske celler kjent som 'mycelium' – hvor fruktene er sopp – resirkulerer karbon, nitrogen og andre essensielle elementer mens de bryter ned rester av planter og dyr for å skape rik ny jord. Stamets har oppdaget at vi kan utnytte myceliums fordøyelsesevne for å målrette nedbrytelse av giftige avfallstoffer og forurensninger (mycoremediation), fange og redusere slam fra elvebunner samt patogener fra landbruksvannsystemer (mycofiltration), kontrollere insektpopulasjoner (mycopesticides), og generelt forbedre helsen til skogene og hager (mycoforestry og myco-gardening). I denne omfattende guiden finner du kapitler som detaljert beskriver hver av disse fire spennende grenene av det Stamets presenterer.