I boken 'National Dish' tar den prisbelønte matforfatteren Anya von Bremzen oss med på en underholdende og stilfull reise inn i matens verden og dens bånd til nasjonalitet. Med en mesterlig kombinasjon av varme, humor og innsikt, utforsker Bremzen den tidløse klisjéen om at 'vi er det vi spiser'. Hennes reise fører henne til matmetropoler som Paris, Tokyo, Sevilla, Oaxaca, Napoli og Istanbul. Her gransker hun blant annet nedgangen til Frankrikes klassiske pot-au-feu i en globalisert tidsalder, det fenomenale oppsvinget av ramen, og myten rundt pizza. Hun dykker også ned i de postkoloniale paradoksene som omgir Mexicos mole, den samfunnsbyggende essensen av tapas og den komplekse arven fra multikulturalisme i et meze-festmåltid. Gjennom hele boken reflekterer hun over hvordan mat og identitet er sammenvevd, og avdekker de kulturelle narrativene som former våre smakopplevelser. Dette er en uunnværlig lesning for alle som interesserer seg for forholdet mellom mat og kultur.