Italias frodige landskap preget av fjellterreng, vulkanske jordsmonn, utallige mikroklimaer og en eldgamle vintradisjon påvirket av grekere, fenikere og romere, gjør landet til den mest varierte vinregionen i verden. Denne variasjonen gjenspeiles i at Italia huser det største antallet innfødte vindruer, som utgjør mer enn en fjerdedel av verdens komersielt tilgjengelige druesorter. Ian D'Agata har brukt tretten år på å intervjue produsenter, vandre blant vinranker, studere tilgjengelig forskning og smake på et mangfold av viner for å skape denne omfattende guiden til Italias innfødte druesorter og deres viner. Med stor entusiasme og dyp fagkunnskap, belyser D'Agata over 375 forskjellige italienske druesorter, fra Aglianico til Zibibbo. Han gir detaljer om hvordan vindruer identifiseres og klassifiseres, hvilke kloner som finnes, hvilke jordsmonn som er mest optimale, og hva genetisk bevis kan fortelle oss om en variasjons opprinnelse. Videre inkluderer han historiske og anekdotiske beretninger for hver enkelt druesort.