Limas røde hete chili er en engasjerende barnebok som kombinerer fortelling med kultur og matglede. Den tar oss med på en reise med Lima, en ung jente som kommer hjem fra skolen, sulten og nysgjerrig. Kjøkkenet bugner av ulike snacks, men ingen av dem fanger interessen hennes. Lima undersøker alternativene, men av ulike grunner finner hun ingenting hun vil ha. Så, midt i all maten, oppdager hun en vakker, skinnende rød chili. Hun kan ikke motstå fristelsen og tar en bit av den, som utløser et fyrverkeri av smaker og følelser! Nøden tar overhånd, og foreldrene, mosteren og morfaren må komme til unnsetning med vann, is, gelé og til slutt melk for å lindre hennes opplevelse. Boken oppfordrer til samtale om matretter og forskjellige smaker, og stiller spørsmål som: Hva er det som skiller vanskelige smaker fra de familiære? Har barna noen gang prøvd noe virkelig sterkt? Hvilke tradisjonelle retter kjenner de igjen, som samosas og spaghetti på boks, som er populære i indiske og somaliske kontekster? Lima's historie er ikke bare underholdende, men også lærerik, og den har oppnådd anerkjennelse i England for sitt vakre budskap. Med illustrasjoner fra Derek Brazell, som har en fantastisk evne til å skildre barnfrom ulike etnisiteter, blir leseropplevelsen enda rikere. Derek besøker ofte skoler for å holde workshops og kreative øvelser, og med dette boken inspirerer til nysgjerrighet rundt temaet mat.