I 'Cómo Se Come Un Mango' tar Abuelita med seg sin barnebarn Carmencita på en reise gjennom kunsten av å spise mango. Abuelita lærer Carmencita at nyte en mango ikke er noe som kan hastes; det krever fem nøye trinn for å virkelig sette pris på denne deilige frukten og føle den kjærligheten som følger med. Carmencita er motvillig til å hjelpe Abuelita med å plukke mango – hun synes det er en plagsom oppgave, og fruktene etterlater en ubehagelig følelse i munnen. Men Abuelitas kjærlighet for mango er smittende. Gjennom tålmodighet og veiledning lærer hun Carmencita å oppleve mangoene på en måte som forvandler oppgaven til et nydelig ritual. Sammen lytter de til de hviskende bladene på treet, kjenner på grenene og røttene, og opplever duftene og teksturene til de søte, myke fruktene. Hvert steg blir en meditasjon over naturens gaver, og i kjærligheten til jorden føler Carmencita også kjærlighet fra sin mamma, pappa, lillebror Carlitos, og selvfølgelig Abuelita. Når Carmencita til slutt smaker på mangoen, med saften som renner ned armene hennes, innser hun at mangoer er mer enn bare frukt – de er en kilde til minner og forbindelser. Denne hjertelige fortellingen, inspirert av Paola Santos sin egen barndom i Venezuela, fanger essensen av kjærlighet, familie og naturens vidunder.