«Microfarms» er en uunnværlig veiledning for alle som ønsker å etablere og drive lønnsomme småskala grønnsaksfarmer med fokus på økologiske, lavteknologiske og intensiv produksjonsmetoder. Boken er en fargerik og illustrert ressurs som gir en grundig innføring i de sentrale prinsippene bak Jean-Martin Fortiers velprøvde tilnærming. Gjennom åtte detaljerte casestudier presenteres en mangfoldig gruppe av markedsgartnere som med suksess har startet sine gårder ved hjelp av Fortiers biointensive teknikker. Boken klargjør grunnleggende metoder for agroøkologi, permakultur og forretningspraksiser i menneskelig skala. Den undersøker fire viktige søyler: nøye avlingsplanlegging, lavteknologiske og kostnadseffektive redskaper for gården, organisk gjødsling og solid forretningsdrift. Med «Microfarms» får leseren innsikt i bærekraftig landbruk og strategier som gir mulighet for lønnsomhet i en ny tid for småskala landbruk.