Lag dine egne oljeprodukter hjemme – sunn og velsmakende olje til matlaging og velvære. "The Complete Guide to Seed and Nut Oils" er en omfattende, vakkert illustrert og fotografert guide i fullfarge, som gir innsikt i dyrking, sanking og pressing av nøtter og frø for å produsere høykvalitetsoljer til kulinariske og andre formål. Boken dekker flere viktige temaer, som en kort historie om utvinning av frøolje, samt de kulinariske og helsebringende fordelene med hjemmepressede oljer i forhold til fabrikkproduserte alternativer. Lesere får også en oversikt over pressesystemer og annet utstyr som gjør prosessen enklere og mer kostnadseffektiv. Videre blir det gitt detaljerte instruksjoner om hvordan man kan dyrke, høste, bearbeide og presse nøtter og frø. I tillegg presenteres profiler av over 40 forskjellige nøtter og frø som kan dyrkes, sanking eller anskaffes, inkludert hampfrø, linfrø, peanøtter, solsikker, valnøtter, okra og mer. Boken inkluderer også informasjon om oljeprosessering, lagring og ulike bruksområder i mattilberedning og andre anvendelser. For de som ønsker å produsere oljer for matlaging, salver og balsamer, eller for å oppnå selvforsyning og bærekraft, kan denne guiden også bidra til skalering for fellesskapsprosjekter eller småskala kommersiell produksjon.