I boken 'The Market Gardener' presenteres erfaringene fra mikro-gården Les Jardins de la Grelinette, som ligger i det østlige Quebec, bare nord for den amerikanske grensen. Eiere Jean-Martin og Maude-Hélène klarer å forsyne over to hundre familier gjennom sitt etablerte fellesskapslandbruk (CSA) og sesongbaserte markeder. De er kjent for sin signatur-blanding av mesclun-salat som også leveres til en rekke lokale restauranter. Hemmeligheten bak deres suksess ligger i det lave teknologiske nivået kombinert med høy avkastning, der de har utviklet metoder som fokuserer mer på kvalitet i produksjonen enn på kvantitet. Dette gjør gården mer lønnsom og bærekraftig. 'The Market Gardener' fungerer som en omfattende guide til la Grelinettes velprøvde hagebruksteknikker og innovative metoder for vekst. Boken gir praktisk informasjon om: * Hvordan sette opp en mikro-gård ved å designe biologisk intensive dyrkingssystemer med minimale investeringer. * Landbruk uten traktor, og redusering av fossile brensel, ved hjelp av de beste håndverktøyene, passende maskiner og minimal jordbearbeiding.