I kalde klimaer er det ofte en utfordring å finne ferske, lokale frukter og grønnsaker som er rike på næringsstoffer om vinteren. Å dyrke varme-krevende planter som tomater, bananer og avokadoer er nesten umulig med tradisjonelle veksthus. Løsningen for millioner av hageeiere og småskala kommersielle gartnere er selvoppvarmende solenergi veksthus. "The Year-Round Solar Greenhouse" er den ultimate guiden for å designe og bygge veksthus som utnytter og lagrer energien fra solen, og skaper naturlig oppvarmede og frodige vekstmiljøer, selv i de kaldeste vintermånedene. Boken dekker prinsippene for design og plassering av solenergi veksthus, egenskapene til og valg av glassmaterialer, kontroll av varmetap, ventilasjon og byggemetoder. I tillegg inneholder den en grundig seksjon som beskriver bærekraftige metoder for oppvarming av veksthuset uten bruk av fossile brensler, inkludert bruk av termisk masse og lagring av varme under bakken ved hjelp av en jord-til-luft varmeveksler. Variasjoner som dekkede solenergivoksthus og jordskjulte veksthus blir også utforsket.