Når mat blir en kilde til trøst, er det viktig å forstå hva som ligger bak våre spisevaner. Mange opplever å spise når de ikke er sultne, velge usunne komfortmatvarer eller spise mer enn de egentlig trenger. Dette kan tyde på en ubalanse i våre følelsesmessige behov. Nyere forskning innen hjernevitenskap har avdekket hvor viktig vårt tidlige sosiale og følelsesmessige miljø er for utviklingen av usunne spisevaner. Når vi ikke får tilstrekkelig følelsesmessig støtte i barnaårene, kan vi bli mer tilbøyelige til å søke trøst utenfra, inkludert fra mat. Selv om vi ofte har logiske argumenter for å endre våre vaner, kan det være vanskelig på grunn av den følelsesmessige delen av hjernen som dominerer vår atferd. Den gode nyheten er at hjernen kan bli 'omkoblet' for å oppnå bedre følelsesmessig helse. I "When Food Is Comfort" introduserer Julie M. Simon en banebrytende praksis kjent som Indre Pleie. Dette er et omfattende, trinn-for-trinn-program utviklet av en forfatter som selv har vært en emosjonell spiser. Gjennom dette programmet vil du lære å gi deg selv den kjærligheten og omsorgen du trenger for å bryte med de negative spisevanene.