Alle spiser, men sjelden undersøker vi hvorfor vi velger det vi spiser. Hva ligger bak vår kjærlighet til krydder, søtsaker og kaffe? Hvordan ble ris en så dominerende matvare i store deler av Øst-Asia? "Everyone Eats" gir en grundig undersøkelse av de sosiale og kulturelle årsakene bak våre matvalg, og presenterer en forklaring på de ernæringsmessige faktorene som påvirker hva mennesker spiser. Boken kombinerer en unik kulturell og biologisk tilnærming til emnet. E. N. Anderson belyser maten-økonomiske vilkår i en globalisert verden og utforsker matens sammenheng med religion, medisin og etnisitet. Han tilbyr også tiltak for å bekjempe sult, hungersnød og underernæring. Den grundig oppdaterte andre utgaven inkorporerer den nyeste forskningen innen matkunnskap, med særlig fokus på bærekraftig kosthold og dagens tilstand for matsikkerhet globalt. I tillegg gir Anderson dypere innsikt enn noen gang i de historiske og vitenskapelige basisene for våre mattradisjoner, illustrert med femten nye og originale fotografier.