I boken "Religion in the Kitchen" utforsker Karin A. Martin den religiøse betydningen av mat blant karibiske og latinamerikanske samfunn. Dette verket, som har mottatt anerkjennelse som Honorable Mention i Barbara T. Christian Literary Award i 2019 og vunnet Clifford Geertz-prisen for antropologi av religion i 2017, dykker ned i hvordan matritualer former identiteter og praksiser blant troende. Martin tar oss med inn i en verden der mat ikke bare er næring, men også et spirituelt verktøy. Et eksempel fra boken er hvordan honning må smakes før den kan tilbys til den afro-kubanske gudinnen Ochún - et ritual som demonstrerer den dype forbindelsen mellom mat og guddommelig tilbedelse. Gjennom detaljert analyse viser forfatteren hvordan personers forhold til guder og forfedre blir formet gjennom tilegnelse av kunnskap om deres favorittretter, og hvordan dette i sin tur bidrar til å forsterke tro og identitet i religiøse samfunn preget av afrikanske tradisjoner. Dette innovative verket gir en verdifull innsikt i hvordan mat og religion er tett sammenflettet i karibisk og latinamerikansk kultur.