Boken "Nistisima" av Georgina Hayden er en prisbelønt kokebok som omfavner tidsriktige, veganske oppskrifter uten unødvendige frills. Med hele 120 nøye utvalgte oppskrifter har den vunnet flere priser, inkludert Observer Food Monthly's beste nye kokebok og en plass på Sunday Times bestselgerliste. Nistisima, som oversettes til 'faste mat', tar for seg mat laget under fasteperioder, spesielt blant troende ortodokse. Dette innebærer stort sett å avstå fra kjøtt og meieriprodukter og heller bruke grønnsaker, belgfrukter og korn for å lage enkle, men smakfulle retter som alle er veganske. Georgina Hayden henter inspirasjon fra den rike historien og kulturen knyttet til nistisimo-kokkekunst i Middelhavet, Midtøsten og Øst-Europa, og deler sine næringsrike og velsmakende oppskrifter som ligger i kjernen av denne tradisjonen. Blant oppskriftene finner vi klassiske retter som salatet malfouf (kålsalat) og briam, og boken er en hyllest til enkle, men tilfredsstillende måltider som har overlevd tidens tann.