René Redzepi har blitt anerkjent for sin banebrytende tilnærming til nordisk matlaging. Restaurant Noma i København ble i 2009 kåret til verdens tredje beste restaurant av San Pellegrino World's 50 Best Restaurants og mottok den unike 'Chef’s Choice'-prisen ved samme seremonien. Redzepi er en mester innen gourmetmat, hvor han kombinerer en uimotståelig kreativitet med en imponerende håndverksferdighet og en uovertruffen forståelse av de råvarene som er tilgjengelige i hans nordiske terroir. Noma, som Redzepi åpnet i en nedslitt 1800-talls lagerbygning i 2003 etter å ha jobbet på prestisjefylte restauranter som elBulli og The French Laundry, tilbyr diners utsøkte retter som 'Nypløyd Potetmark' eller 'Snømannen fra Jukkasjärvi', som alle er nøye konstruert for å uttrykke det fantastiske mangfoldet av nordiske ingredienser. Redzepis fascinasjon for å gi gjestene en ekte smak av miljøet maten kommer fra, reflekteres også i at han serverer retter på steiner funnet i de samme åkrene som ingrediensene.