Nordic by Nature utforsker sesongbasert matlaging og gjenoppretter forbindelsen mellom mat og natur, og legger til rette for en kokkekunst som harmonerer med helse og bærekraft. Boken, utgitt av Gestalten og Borderless Co., tar oss med på en reise utover det forutsigbare og stereotype oppfatninger av 'nordisk matlaging'. Den dokumenterer omformuleringen av Danmarks kulturelle kulinariske arv, og gir en inspirerende innsikt i tilstanden til matbransjen som helhet, samt en refleksjon av de revolusjonerende aktørene som driver utviklingen fremover. Deltakerne, som inkludere Claus Meyer, Kamilla Seidler, Nicolai Nørregaard og Matthew Orlando, er valgt ut basert på deres forhold til regional og sesongbasert mat, deres innkjøp av råvarer, samt respekt for produsenter, kokker, forbrukere og miljøet. Boken består av 304 sider som gir leseren tilgang til hemmelighetene fra disse kjøkkenene, avdekker mange av deres oppskrifter og fungerer som en encyklopedi for kreativitet i matlaging. I en verden hvor enkle ingredienser og en naken borddekning står i fokus, er dette en hyllest til det nordiske kjøkkenet og dets muligheter.