Hvorfor overspiser vi gang på gang? Hvorfor tar vi dårlige matvalg når vi ønsker å være sunne? Hva gjør vekttap så utfordrende? Disse og mange andre viktige spørsmål blir grundig utforsket i '12 Steps to Raw Foods' i en åpen og ærlig dialog. Basert på den nyeste vitenskapelige forskningen, forklarer Victoria Boutenko de mange fordelene ved å velge en diett bestående av friske fremfor tilberedte matvarer. Boken inneholder selvtester og spørreskjemaer som hjelper leseren med å avdekke skjulte spisevaner som kan undergrave helsen. Gjennom livserfaringer belyser forfatteren de vanligste årsakene til at folk velger usunne matalternativer. I stedet for kun å hylle fordelene ved rå mat, tilbyr boken nyttige tips og mestringsteknikker for å etablere og opprettholde nye, sunne vaner. Med sitt praktiske 12-trinns format leder denne boken leseren gjennom de mest betydningsfulle fysiske, psykologiske og spirituelle fasene i overgangen fra tilberedt til rå mat.