Chinese Food and Foodways in Southeast Asia and Beyond
Produktbeskrivelse
Kinesisk mat har hatt en betydelig innvirkning på matkulturer i Sørøst-Asia, ettersom mangelen på bestemte ingredienser og tilgang til nye råvarer, kombinert med lokal matkunnskap, har ført til at kinesiske migranter har modifisert tradisjonelle retter og oppfunnet nye måltider. Denne utviklingen har brakt matkulturen fra Sør-Kina, som av enkelte skribenter regnes som en av de fineste i verden, i kontakt med et bredt spekter av lokale og globale mattradisjoner og ingredienser. Når kinesere fra Sørøst-Asia har flyttet til andre deler av verden, har de tatt med seg disse variantene av kinesisk mat, noe som fullfører en syklus av kulinarisk reproduksjon, lokal tilpasning og nyvinning, samt globalisering. Prosessen stanses imidlertid ikke her; det nye miljøet introduserer enda en rekke ingredienser og matkulturer, og "innføringen og fusjonen av mat" fortsetter, noe som skaper ytterligere hybride former. Boken er skrevet av forskere med dype personlige og akademiske kjennskaper til kinesisk matlaging.