Boken 'Nutrition for Sport, Exercise, and Performance' gir en tydelig, praktisk og tilgjengelig veiledning for å bygge en omfattende forståelse av sport- og treningsernæring, skrevet av ledende eksperter innen ernæring og treningsvitenskap. Ernæring før, under og etter trening eller konkurranse kan forbedre komfort, energi og prestasjoner for idrettsutøvere på alle nivåer, fra elitesatsing til mosjonister, i tillegg til å gi langsiktige helsefordeler. Ernæring utgjør derfor et sentralt element i strategien for helse og prestasjon hos idrettsutøvere, enten de konkurrerer på rekreasjonsnivå eller på elitenivå. Den nye og reviderte utgaven av 'Nutrition for Sport, Exercise, and Performance' er delt inn i tre deler, hvor del I fokuserer på ernæring og idrettsvitenskap. Her forklares de grunnleggende prinsippene som legger grunnlaget for sportsernæringsvitenskap, inkludert energisystemer, treningsfysiologi og metabolisme, samt fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer.